Više

  Prijem za učenike iz Vidovica, pobjednike Robokup-a

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić danas je upriličio prijem za učenike OŠ Antuna Gustava Matoša iz Vidovica, pobjednike Robokup-a. Prijemu su nazočili Ana Andrić, ministrica prosvjete znanosti, kulture i sporta, Ivan Živković, direktor škole OŠ A.G. Matoša Vidovice, Nada Divković, mentorica sekcije robotika i učenici: Dario Knežević 9. razred, Ciprijan Šokić 7. razred i Mato Dominković 7. razred.
  Učenici sekcije robotika iz Vidovica osvojili su prvo mjesto u rješavanju trećeg zadatka: „Programiranje i ugađanje unaprijed izrađene robotske konstrukcije“ u natjecanju „Robokup“ u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture. Sudjelovala je 21 osnovna škola, iz Republike Hrvatske 19 osnovnih škola i 2 iz Bosne i Hercegovine.

  -Mi smo ponosni na naše učenike i na njihov uspjeh i drago nam je što promoviraju na ovaj način našu školu, izjavio je Ivan Živković, ravnatelj OŠ Antuna Gustava Matoša Vidovice.
  Mentorica Nada Divković izjavila je da je državno natjecanje održano u Stubičkim Toplicama. -Bili smo tamo 3 dana što je financirala Hrvatska zajednica tehničke kulture. Sekcija robotike krenula je sa radom prije 4 godine, a ovo nam 4. nastup na natjecanju Robokup-a. Učenici su za nagradu dobili svaki po jednu robotsku ruku, medalje i diplome, izjavila je mentorica Nada Divković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti