Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

                 

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 31.12.2020. godine ukupno testirano 3.413 uzoraka.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske su 823 osobe, 724 osobe se uspješno oporavile i izliječene su, 59 osoba je preminulo, trenutno su 40 aktivna slučaja na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:

  – Općina Orašje 16 osoba
  – Općina Odžak 17 osoba
  – Općina Domaljevac-Šamac 7 osoba.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata pozitivnih osoba odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 10 dana, te planira provesti i testiranje istih osoba ukoliko razviju simptome bolesti kompatibilne s COVID-19.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 83.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl.oec

                                                                                 

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti