Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike (14 novooboljelih osoba, 1 osoba preminula)

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 19.08.2020. godine ukupno testirano 619 osoba, a broj testiranih uzoraka je 981.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 40 osoba, 11 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 1 osoba je preminula, trenutno je 28 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Preminula osoba je s područja općine Odžak (Odžak), navedena osoba je bila smještena na UKC Tuzla od 07.08.2020. godine, od 13.08.2020. godine bila je pozitivna na koronavirus te je 18.08.2020. godine preminula u UKC Tuzla.

  U posljednja 24 sata u Županiji Posavskoj je došlo do naglog porasta broja zaraženih na koronavirus, ukupno je 14 novooboljelih. Od toga je 11 osoba s područja općine Orašje, 2 osobe s područja općine Domaljevac-Šamac i 1 osoba s područja općine Odžak.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 121.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti