Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Najčitanije

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 13.08.2020. godine ukupno testirana 561 osoba, a broj testiranih uzoraka je 901.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 18 osoba, 10 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, te je trenutno 8 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Pet aktivnih slučaja je s područja općine Orašje (2 Orašje,1 Vidovice i 2 Oštra Luka), 2 slučaja su s područja općine Odžak (Odžak) i 1 s područja općine Domaljevac-Šamac (Domaljevac).

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kantakta pacijentu, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakta pacijentu na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 59.

Apelira se na stanovnike Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštivanje mjera socijalne distance.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti