Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Najčitanije

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 21.08.2020. godine ukupno testirana 631 osoba, a broj testiranih uzoraka je 1008.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 43 osoba, 12 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 1 osoba je preminula, trenutno je 30 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:

Općina Orašje 22 osobe:
– Orašje 11 osoba
– Oštra Luka 4 osobe
– Matići 3 osobe
– Tolisa 3 osobe
– Kostrč 1 osoba

Općina Odžak 4 osobe:
– Odžak 4 osobe

Općina Domaljevac-Šamac 4 osobe:
– Domaljevac 4 osobe.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja
pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno
nalaze u samoizolaciji je 172.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.


spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti