Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Najčitanije

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da su do danas 28.08.2020. godine ukupno testirane 724 osobe, a broj testiranih uzoraka je 1148.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 59 osoba, 15 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su,1 osoba je preminula, trenutno su 43 aktivna slučaja na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:

Općina Orašje 31osoba:
-Orašje 13 osoba
-Oštra Luka 5 osoba
-Matići 5 osoba
-Tolisa 4 osobe
-Kostrč 2 osobe
-Kopanice 1 osoba
-Donja Mahala 1 osoba

Općina Odžak 8 osoba:
-Odžak 7 osoba
-Vojskova 1 osoba

Općina Domaljevac- Šamac 4 osobe:
-Domaljevac 4 osobe.

Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 227.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti