Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da su do danas 31.08.2020. godine ukupno testirane 782 osobe, a broj testiranih uzoraka je 1228.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 63 osobe, 18 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 1 osoba je preminula, trenutno su 44 aktivna slučaja na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj:

  Općina Orašje 32 osobe:
  -Orašje 13 osoba
  -Oštra Luka 5 osoba
  -Matići 2 osobe
  -Tolisa 8 osoba
  -Kostrč 2 osobe
  -Kopanice 1 osoba
  -Donja Mahala 1 osoba

  Općina Odžak 8 osoba:
  -Odžak 7 osoba
  -Vojskova 1 osoba

  Općina Domaljevac-Šamac 4 osobe:
  -Domaljevac 4 osobe.

  Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 209.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti