Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 20.07.2020. godine ukupno testirano 443 osoba, a broj testiranih uzoraka 671.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID – 19) na području Županije Posavske je 10 osoba, tri osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, trenutno je 7 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Na području Općine Orašje (Tolisa i Ugljara) imamo dva pozitivna pacijenta, ostalih petero je sa područja Općine Odžak (Odžak).

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakta pacijenata, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranja osoba bliskih kontakta pacijenata na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 60.

  Apelira se na stanovnike Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštujući mjere socijalne distance.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti