Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 22.09.2020. godine ukupno testirana 1001 osoba,a broj testiranih uzoraka je 1577.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 90 osoba, 76 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su,1 osoba je preminula, trenutno je 13 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

  Općina Orašje 9 osoba:
  -Orašje 2 osobe
  -Kopanice 3 osobe
  -Donja Mahala 1 osoba
  -Kostrč 1 osoba
  -Tolisa 1 osoba
  -Oštra Luka 1 osoba

  Općina Odžak 4 osobe:
  -Odžak 4 osobe.

  Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 68.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.


  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti