Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 24.09.2020. godine ukupno testirano 1019 osoba, a broj testiranih uzoraka je 1599.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 91 osoba, 80 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 2 osobe su preminule, trenutno je 9 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

  Općina Orašje 4 osobe:
  – Orašje 2 osobe
  – Kostrč 1 osoba
  – Tolisa 1 osoba

  Općina Odžak 5 osoba:
  – Odžak 5 osoba.

  Zavod za javno zdravsto Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 64.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti