Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 26.10.2020. godine ukupno testirano 1320 osoba, a broj testiranih uzoraka je 2085.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 165 osoba,123 osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, 6 osoba je preminulo, trenutno je 36 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

  Općina Orašje 25 osoba:
  -Bok 2 osobe
  -Matići 4 osobe
  -Oštra Luka 5 osoba
  -Tolisa 6 osoba
  -Orašje 4 osobe
  -Donja Mahala 1 osoba
  -Ugljara 3 osobe.

  Općina Odžak 10 osoba:
  -Odžak 9 osoba
  -Novo Selo 1 osoba.

  Općina Domaljevac-Šamac 1 osoba:
  -Grebnice 1 osoba.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 130.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

                                                                     

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti