Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Najčitanije

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 26.10.2020. godine ukupno testirano 1320 osoba, a broj testiranih uzoraka je 2085.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 165 osoba,123 osobe su se uspješno oporavile i izliječene su, 6 osoba je preminulo, trenutno je 36 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 25 osoba:
-Bok 2 osobe
-Matići 4 osobe
-Oštra Luka 5 osoba
-Tolisa 6 osoba
-Orašje 4 osobe
-Donja Mahala 1 osoba
-Ugljara 3 osobe.

Općina Odžak 10 osoba:
-Odžak 9 osoba
-Novo Selo 1 osoba.

Općina Domaljevac-Šamac 1 osoba:
-Grebnice 1 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 130.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.

                                                                   

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti