Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Najčitanije

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 27.10.2020. godine ukupno testirano 1342 osobe, a broj testiranih uzoraka je 2124.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske je 181 osoba, 125 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 6 osoba je preminulo, trenutno je 50 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 38 osoba:
– Bok 3 osobe
– Matići 6 osoba
– Oštra Luka 6 osoba
– Tolisa 12 osoba
– Orašje 5 osoba
– Donja Mahala 2 osobe
– Ugljara 3 osobe
– Kostrč 1 osoba.

Općina Odžak 11 osoba:
– Odžak 10 osoba
– Novo Selo 1 osoba.

Općina Domaljevac-Šamac 1 osoba:
– Grebnice 1 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 205.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti