Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

Najčitanije

Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 29.10.2020. godine ukupno testirano 1412 osoba, a broj testiranih uzoraka je 2210.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske su 203 osobe, 127 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 6 osoba je preminulo, trenutno je 70 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

Općina Orašje 53 osobe:
– Orašje 13 osoba
– Tolisa 13 osoba
– Oštra Luka 9 osoba
– Matići 6 osoba
– Ugljara 5 osoba
– Bok 3 osobe
– Kostrč 2 osobe
– Donja Mahala 2 osobe.

Općina Odžak 13 osoba:
– Odžak 12 osoba
– Novo Selo 1 osoba.

Općina Domaljevac-Šamac 4 osobe:
– Grebnice 2 osobe
– Domaljevac 1 osoba
– Bazik 1 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 238.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
Damir Živković, dipl. oec.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti