Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas 29.10.2020. godine ukupno testirano 1412 osoba, a broj testiranih uzoraka je 2210.

  Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na području Županije Posavske su 203 osobe, 127 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, 6 osoba je preminulo, trenutno je 70 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske.

  Trenutno stanje zaraženih u Županiji Posavskoj.

  Općina Orašje 53 osobe:
  – Orašje 13 osoba
  – Tolisa 13 osoba
  – Oštra Luka 9 osoba
  – Matići 6 osoba
  – Ugljara 5 osoba
  – Bok 3 osobe
  – Kostrč 2 osobe
  – Donja Mahala 2 osobe.

  Općina Odžak 13 osoba:
  – Odžak 12 osoba
  – Novo Selo 1 osoba.

  Općina Domaljevac-Šamac 4 osobe:
  – Grebnice 2 osobe
  – Domaljevac 1 osoba
  – Bazik 1 osoba.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

  Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 238.

  S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti