Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP za 07.07.2020. godine

  Najčitanije

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske je dana 07.07.2020. godine zaprimio obavijest iz Zavoda za mikrobiologiju UKC Tuzla, da je pacijentica sa područja općine Orašje, mjesta Tolisa, pozitivna na SARS-CoV-2 virus, što je urađeno sa RT-PCR metodom detekcije, o čemu su odmah obavijestili i Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike.

  Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakta pacijentice, odnosno stavljanje tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranja osoba iz bliskih kontakta pacijentice na SARS-CoV-2 virus.

  Pacijentica je starije životne dobi, ima blagi do umjereni oblik bolesti, ali s obzirom na životnu dob ima i druga prateća zdravstvena stanja.
  Pacijentica je obaviještena, date su joj usmene instrukcije za postupanje glede potreba za zdravstvenim uslugama, te se prati njeno zdravstveno stanje.

  Apelira se na građane Županije Posavske da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštujući mjere socijalne distance.

  PREDSJEDNIK KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl. oec.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti