Više

  Priopćenje Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP za 17.04.2020. godine

  Najčitanije

  Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske

  Priopćenje od 17.04.2020. godine u 09.00 sati

  -Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske informira javnost da je do danas (17.04.) testirano ukupno 32 osobe, od kojih je kod 3 osobe potvrđena infekcija koronavirusa (COVID-19).

  -Prvozaražena osoba koronavirusom iz Domaljevca primila je adekvatnu terapiju tijekom perioda izolacije u izolatoriju Županijske bolnice Orašje i dobro se osjeća. Nakon dva negativna testa na koronavirus pacijentica je upućena na dodatnu 14-dnevnu kućnu samoizolaciju.

  -Druga osoba zaražena koronavirusom je iz Odžaka. Radi se o pacijentici koja je u Klinici za srce u Tuzli imala kirurški zahvat.

  -Treća zaražena osoba je također iz Odžaka, suprug pacijentice kod koje je već potvrđen koronavirus. Svi kontakti navedene osobe se nalaze u kućnoj samoizolaciji.

  -Prema informaciji Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske mjera samoizolacije rješenjima županijskog sanitarnog inspektora određena je za 573 osobe.

  -Za 501 osobu je istekla samoizolacija, tako da je na snazi mjera samoizolacije za 72 osobe.

  -Pripadnici MUP-a su na terenu i kažnjavaju osobe koje krše samoizolaciju. Djelatnici MUP-a ŽP također provjeravaju osobe u samoizolaciji. Za osobe koje ne poštuju mjeru samoizolacije bit će sačinjena službena zabilješka koja se dostavlja nadležnoj Županijskoj inspekcijskoj službi radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera. Ukoliko se utvrdi da se navedene osobe i dalje ne pridržavaju mjera samoizolacije ministar zdravstva i socijalne politike ŽP i predsjednik Kriznog stožera će odrediti dodatne mjere, a to je da će navedene osobe biti smještene u izolatorij.

  -Županijska inspekcijska služba je do danas (17.04.) izdala osam prekršajnih naloga za kršenje mjere samoizolacije i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

  -MUP Županije Posavske je do danas (17.04.) izdao 30 prekršajnih naloga za nepoštivanje mjere policijskog sata.

  -I dalje su na snazi sve naredbe i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP i Županijskog stožera civilne zaštite.

  -Posebno naglašavamo obvezu svih osoba koje su ovih dana doputovale na područje Županije Posavske iz zemalja zahvaćenih koronavirusom da se obavezno jave zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj na dolje navedene brojeve telefona zbog daljnjih uputa.

  Zavod za javno zdravstvo ŽP: +387 31 714 608 / +387 31 711 906
  DZ Odžak: +387 31 761 048
  DZ Domaljevac-Šamac: +387 31 791 054 / +387 63 164 767
  DZ Orašje: +387 31 744 030

  MINISTAR I PREDSJEDNIK
  KRIZNOG STOŽERA
  Damir Živković, dipl.oec

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti