Više

  Priopćenje MUP-a Županije Posavske o zapljeni droge

  Najčitanije

  Provodeći opsežne policijske izvide, policijski službenici kriminalističke policije Ministarstva unutarnji poslova Županije Posavske su došli do saznanja o postojanju ilegalnog postrojenja-laboratorija za uzgoj opojne droge „indijske konoplje“ na području mjesta Gornji Svilaj u općini Odžak.

  Nakon prikupljenih kriminalističko-obavještajnih saznanja 26. kolovoza 2020. godine policijski službenici su, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi M.R. iz Gornjeg Svilaja, općina Odžak.

  Pretragom je pronađeno i zaplijenjeno:
  – postrojenje-laboratorij za uzgoj marihuane s profesionalno ugrađenom opremom, opremljeno sustavom ventilacije, navodnjavanja i umjetnog svjetla,
  – 4 stabljike opojne droge „indijske konoplje“ visine od 190 do 210 cm,
  – oko 750 grama biljne usitnjene materije za koju je preliminarnim ispitivanje utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „Marihuani“,
  – jednu rukom smotanu cigaretu „joint“,
  – novac u raznim valutama i apoenima protuvrijednosti od oko 21.500,00 KM,
  – automatsku pušku s 30 komada pripadajućeg streljiva i
  – druge predmete koji se koriste za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

  Vrijednost zaplijenjene droge i predmeta, na crnom tržištu, premašuje iznos od nekoliko desetaka tisuća konvertibilnih maraka. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela „Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ M.R. je uhićen i nad istim je izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predan u nadležnost tužiteljstva, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Zdenko Ćubel.


  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti