Priopćenje MUP-a Županije Posavske o zapljeni droge

Najčitanije

Provodeći opsežne policijske izvide, policijski službenici kriminalističke policije Ministarstva unutarnji poslova Županije Posavske su došli do saznanja o postojanju ilegalnog postrojenja-laboratorija za uzgoj opojne droge „indijske konoplje“ na području mjesta Gornji Svilaj u općini Odžak.

Nakon prikupljenih kriminalističko-obavještajnih saznanja 26. kolovoza 2020. godine policijski službenici su, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće i pripadajućih objekata koje koristi M.R. iz Gornjeg Svilaja, općina Odžak.

Pretragom je pronađeno i zaplijenjeno:
– postrojenje-laboratorij za uzgoj marihuane s profesionalno ugrađenom opremom, opremljeno sustavom ventilacije, navodnjavanja i umjetnog svjetla,
– 4 stabljike opojne droge „indijske konoplje“ visine od 190 do 210 cm,
– oko 750 grama biljne usitnjene materije za koju je preliminarnim ispitivanje utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „Marihuani“,
– jednu rukom smotanu cigaretu „joint“,
– novac u raznim valutama i apoenima protuvrijednosti od oko 21.500,00 KM,
– automatsku pušku s 30 komada pripadajućeg streljiva i
– druge predmete koji se koriste za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Vrijednost zaplijenjene droge i predmeta, na crnom tržištu, premašuje iznos od nekoliko desetaka tisuća konvertibilnih maraka. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela „Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ M.R. je uhićen i nad istim je izvršena kriminalistička obrada, nakon koje će biti predan u nadležnost tužiteljstva, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Zdenko Ćubel.


spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti