Više

  15. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske je jučer (04.07.) održala 15. sjednicu uz predsjedanje Đure Topića na kojoj je usvojila Odluku o izmjeni Odluke o Listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obveznog zdravstvenog osiguranja u Županiji Posavskoj. U Županijskoj esencijalnoj listi lijekova utvrđuju se niže cijene za 31 generički oblik lijekova.

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu Zavodu zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za pokriće izdataka za zdravstveno osiguranje u ukupnom iznosu od 75.000,00 KM. Odlukom o osnovicama i stopama doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje u Županiji Posavskoj utvrđeni su iznosi i obveznici uplate doprinosa za kategorije osoba čiji troškovi zdravstvenog osiguranja padaju na teret županijskog proračuna, te obvezuju Ministarstvo. Zdravstveno osiguranje se odnosi na osobe preko 65. godina starosti te socijalno ugrožene osobe – korisnici pomoći za uzdržavanje.

  Vlada ŽP je dala suglasnosti na potpisivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriju Županije Posavske koji će se primjenjivati od 01.08.2019.g.

  Usvojena je Odluka o odobravanju korištenja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu iz Grantova za vodoprivredu Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske kojom se odobrava korištenje sredstava u iznosu od 300.000,00 KM, za realizaciju Programa utroška sredstava.

  Vlada ŽP usvojila je Odluku o utvrđivanju visine naknade na ime regresa za korištenje godišnjeg odmora uposlenika korisnika Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu.Visina naknade na ime regresa za korištenje godišnjeg odmora je u iznosu od 456,00 KM.

  Iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu odobreno je izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM u svrhu financijske potpore za uređenje i adaptaciju prostora nove dvorane Športsko kulturnog centra Orašje za potrebe svečanog otvorenja Filmskog festivala 24. Dani hrvatskog filma. Odobreno je izdvajanje sredstava Crvenom križu Županije Posavske u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske potpore za organizaciju i provedbu 19. druženje dobrovoljnih darovatelja Krvi u ŽP te iznos od 1.000,00 KM u svrhu financijske potpore radu Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ Zagreb, Predstavništvo Široki Brijeg. Ta je humanitarna Udruga poznata po brojnim humanim projektima u RH i BiH pomoći, osobito teško oboljeloj djeci, a također, uz ostalo, omogućavaju besplatan boravak roditelja teško oboljele djece koji su na liječenju u Zagrebu.

  Usvojenim Odlukama za dvije škole (OŠ Braće Radića u Domaljevcu i OŠ Antuna Gustava Matoša u Vidovicama) odobren je unos donacije u Proračun Županije Posavske za 2019. godinu (za školu u Domaljevcu 2.000,00 KM, a za školu iz Vidovica 3.000,00 KM od BH Telecom d.d. Sarajevo).

  Usvojenom Odlukom iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i manifestacija religijskog sadržaja, odobreno je izdvajanje sredstava u iznosu od 44.000,00 KM za ukupno 11 projekata. Za realizaciju kulturnih programa i aktivnosti, odobreno je 3.300,00 KM za šest programa.

  Dvije škole OŠ Ruđera Boškovića u Donjoj Mahali i OŠ Vladimira Nazora u Odžaku obratile su se Vladi ŽP sa zahtjevom za provođenje postupka javne nabave roba – Opremanje multimedijske učionice za e – učenje (nabava tableta). Zahtjev je odobren a procijenjena vrijednost nabave u obje škole iznosi cca po 8.500,00 KM. Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu radio postajama sa sjedištem na području Županije Posavske za održivost funkcioniranja radio postaja sa sjedištem na području Županije Posavske, odobrava se izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 3.300,00 KM.

  Vlada ŽP odobrila je izdvajanje sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu općini Domaljevac-Šamac, općini Odžak i općini Orašje na ime sufinanciranja prijevoza učenika za svibanj i lipanj školske 2018./2019. godine u iznosu od 54.723,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti