Više

  Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Vlade Županije Posavske koja je održana u Orašju jučer (22.01.2018.) uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade Županije Posavske, dano je ovlaštenje na zaključivanje ugovora o stipendiranju redovitih studenata u akademskoj 2017./2018. godini ministru prosvjete, znanosti, kulture i športa Mariju Pejiću. Kako su u Proračunu Županije Posavske za 2018. g. povećana sredstva koja se odnose na stipendiranje studenata sa novih 30.000,00 KM (sada ukupno iznose 150.000,00 KM) otvorena je mogućnost za dodjelu dodatnih 20 studentskih stipendija, o čemu će se Vlada očitovati na narednoj sjednici.

  Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o kriterijima za raspodjelu sredstava iz tekuće pričuve Proračuna Županije Posavske za 2018. g. Sredstva tekuće pričuve planirana u proračunu, koriste se za nepredviđene namjene za koje u proračunu nisu planirana sredstva, ili za namjene za koje se tijekom godine pokaže da za njih nisu utvrđena dovoljna sredstva, jer ih pri planiranju Proračuna nije bilo moguće predvidjeti, pojašnjava se donesenom Odlukom.

  Vlada je donijela Rješenje o razrješenju člana Županijskog stožera civilne zaštite Županije Posavske (Mije Mijića), te Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju Županijskog stožera civilne Zaštite Županije Posavske (Mijić je zamijenjen tajnikom Crvenog križa Marijanom Filipovićem).

  Vlada ŽP uz ostalo donijela je Zaključak kojim se zadužuju sva ministarstva, samostalne uprave, stručne i druge službe koje osniva Vlada Županija Županije Posavske da do 16.02. 2018. godine, dostave Vladi Županije Posavske Programe rada za 2018.godinu.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti