Više

  Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Marijana Klaića održana je 109 sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj je Vlada donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2018.g. na ime realizacije kulturno-športskih aktivnosti. Tom je Odlukom iz Proračuna ŽP za 2018.g. na ime realizacije kulturno-športskih programa i aktivnosti odobreno izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 5.500,00 KM za klubove, društva i Udruge koje provode sportske programe.

  Odobreno je izdvajanje sredstava Ministarstvu prosvjete, znanosti , kulture i športa u iznosu od 6.000,00 KM u svrhu sufinanciranja organiziranja manifestacije „Posavsko kolo“ u Odžaku, kao i izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 18.000,00 KM na ime financijske potpore Udruzi filmski festival „Dani hrvatskog filma“ u svrhu sufinanciranja filmskog festivala u Orašju. Odobreno je izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM na ime financijske potpore Udruženju žena oboljelih od raka dojke „Narcisa“ Orašje u svrhu sufinanciranja provođenja besplatnih mamografskih pregleda. Sredstva u iznosu od 1.000,00 KM odobrena su Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne politike za jednu osobu u svrhu pomoći u liječenju.

  Vlada ŽP donijela je Odluku o davanju suglasnosti na provedbu postupka javne nabave radova – Obnova područne ambulante i mjesnog doma u MZ Donja Mahala, a imenovano je i tročlano Povjerenstvo za provedbu javne nabave tih radova. Na temelju odluke o odabiru korisnika sredstava Državnog ureda za Hrvate izvan RH na osnovu provedenog Javnog natječaja za raspodjelu sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i drugih programa i projekata za hrvatski narod u BiH, Vladi Županije Posavske odobreno je 300.000,00 kn za projekt Obnova Mjesnog doma u MZ Donja Mahala. Navedena odluka Vlade ŽP donesena je kako bi Vlada pokrenula zakonom predviđenu proceduru, te započela s ispunjavanjem ugovornih obveza.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti