Više

  Priopćenje sa sjednice Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske na 68. sjednici usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o raspodjeli (refundaciji) nepovratnih financijskih sredstava po provedenom „Javnom pozivu za odabir korisnika nepovratnih financijskih sredstava kao poticaj poduzetništvu i obrtu“ za korisnike sredstava u 2017. g. Tom se Odlukom vrši raspodjela nepovratnih financijskih sredstava, po provedenom „Javnom pozivu za odabir korisnika nepovratnih financijskih sredstava kao poticaj poduzetništvu i obrtu gospodarskim društvima“, i to u ukupnom iznosu od 23.500,00 KM za pravne osobe i 23.600,00 KM za obrte.

  Vlada Županije Posavske donijela je Zaključak o izmjenama i dopuni Zaključka o visini osnovice uposlenika korisnika Proračuna Županije Posavske kojim se visina osnovice za obračun plaća uposlenika mijenja u korist korisnika Proračuna. –Imajući u vidu da su plaće svih proračunskih korisnika Županije Posavske na dnu ljestvice po primanjima u FBiH, Vlada Županije Posavske je u Proračunu Županije Posavske planirala povećanje plaća od 5% kako bi se bar minimalno popravio materijalni položaj djelatnika, izjavio je premijer Klaić. Donesena Odluka sa primjenom stupa na snagu od 1. svibnja 2017.g.

  Kako bi završila redovito s nastavom tekuća školska godina Vlada ŽP dala je suglasnosti o davanju prethodne suglasnosti za angažiranje osoba po osnovu ugovora o djelu u školama (Srednja strukovna škola Orašje, Srednja škola Pere Zečevića Odžak i Školski centar fra Martina Nedića Orašje, Osnovna škola Stjepana Radića u Boku, Osnovna škola Orašje i Osnovna škola Braće Radića Domaljevac). Vlada ŽP dala je i suglasnost za zaključivanje ugovora o djelu za mjesec lipanj (Ministarstvo pravosuđa i uprave, Kantonalno tužiteljstvo, Općinski sud Orašje, Općinsko pravobraniteljstvo u Orašju, Županijski Zavod za pružanje pravne pomoći, Ured za povratak raseljenih osoba, prognanika i izbjeglih). Donesen je i zaključak vezano za ostvarivanje prava na naknadu za slučaj teške bolesti.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti