Više

  Privodi se kraju nastava u izazovnoj školskoj 2020./21. godini

  Najčitanije

  Prema važećem Kalendaru za školsku 2020./21. godinu, nastavni proces u školama Županije Posavske završava u ovom tjednu. Učenici modularne nastave naših srednjih škola su već okončali nastavni proces, a učenici završnih razreda srednje škole polažu maturu ili završni ispit.

  Tijekom nastavne godine, u našim školama, u ovisnosti od epidemiološke situacije u Županiji Posavskoj, primjenjivani su i različiti modeli organizacije nastave. Prilikom odabira odgovarajućeg modela organizacije nastave primjerenog epidemiološkoj situaciji, uvažavani su zaključci svih relevantnih kriznih stožera te preporuke i smjernice: Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a, Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske. Nastavna godina započela je po kombiniranom modelu organizacije nastave, u veljači se nastavilo s neposrednom nastavom, početkom travnja je ponovno djelomično uveden kombinirani model organizacije nastave da bi od 20. svibnja nastavni proces tekao prema neposrednom modelu organizacije nastave. Sve promjene koje su se dešavale, bile su u cilju nastavka odvijanja nastavnog procesa radi ispunjava nastavnog plana i programa i obrazovanja učenika, ali uz maksimalnu zaštitu zdravlja naših učenika i djelatnika.

  Iako je ova nastavna godina bila vrlo izazovna, turbulentna i neizvjesna, uspješno je privodimo kraju u ovom nastavnom tjednu te izražavam zahvalu učenicima i prosvjetnim djelatnicima na dosljednom poštivanju higijensko-epidemioloških mjera, a roditeljima učenika na strpljenju i povjerenju koje su nam ukazali tijekom ove složene epidemiološke situacije u našim odgojno-obrazovnim ustanovama, izjavila je ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti