Više

  Program sufinanciranja zapošljavanja u poljoprivredi 2015.g.

  Najčitanije

  Nakon što su direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić potpisali Sporazum o realizaciji Programa sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015.g. danas (09.11.) na službenoj web stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje objavljen je Javni poziv za sudjelovanja u Programu Programa sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015.g.
  Program će zajednički realizirati Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalni zavod za zapošljavanje s ciljem poticanja samozapošljavanja i zapošljavanja u novoregistriranim i već postojećim poslovnim subjektima (obrtima) u oblasti poljoprivrede. Ciljnu grupu čine osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH koje su upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata Federacije BiH.

  U svome obraćanju nakon potpisivanja Sporazuma, Korjenić je pojasnio da sredstva za realizaciju Programa osiguravaju Zavod i Ministarstvo u jednakom omjeru po 1.500.000 KM te da će realizacija Programa trajati tri godine. Javni poziv je trajnog karaktera, a u svrhu ekspeditivne provedbe Programa, Zavod i Ministarstvo će formirati koordinaciono tijelo te će se za svaku godinu raspisati javni poziv za sudjelovanje u realizaciji Programa u suradnji sa kantonalnim/županijskim službama za zapošljavanje, javlja press služba Federalnog zavoda za zapošljavanje.

  “Trenutno registar poljoprivrednih gazdinstava u Federaciji BiH broji 59.384 poljoprivrednih gazdinstava, koja ostvaruju pravo na poticaje i predstavljaju mjesta proizvodnje i stvaranja novih vrijednosti. Ovim programom ćemo nastojati pružiti priliku poljoprivrednim proizvođačima da steknu društveni status kakav i zaslužuju kada je u pitanju zapošljavanje, tj. osiguranje uvjeta da mogu uz pomoć države biti u sistemu i imati prava na zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Iz ovog razloga, neophodna je promjena stava poljoprivrednika, ali i cijelog društva, o poljoprivredi kao zanimanju i poljoprivrednom gazdinstvu kao radnom mjestu i izvoru prihoda. Zbog toga, pozivamo sve poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, a istovremeno su prijavljeni na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH, da se prijave za sudjelovanje u ovom Programu,” kazao je ministar Dedić.
  Na internet stranici Zavoda može se aplicirati za sudjelovanje u ovom Programu.

  Ovdje možete preuzeti Program

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti