Projekt „Jednake šanse –transparentnost u zapošljavanju u javnom sektoru II“

Najčitanije

Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj u suradnji sa Antikorupcijskom mrežom u BiH – ACCOUNT i partnerskim organizacijama realizira projekt: „Jednake šanse –transparentnost u zapošljavanju u javnom sektoru II“. Projekt se realizira na područjima Bosansko-podrinjskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Unsko-sanskog kantona, Hercegbosanske i Županije Posavske.
Tim su povodom predstavnici Helsinškog odbora za ljudska prava na čelu sa koordinatoricom projekta Mirjanom Ćuskić održali sastanak u Vladi ŽP u Orašju. Sastanku su uz ostale bili nazočni ministrica pravosuđa i uprave u Vladi ŽP Ana Andrić, te predsjednik Tima za sprječavanje korupcije na području Županije Posavske Berislav Živković.
-Cilj projekta je da se doprinese smanjenju stvarne i percipirane pojave korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru kroz usvajanje i primjenu Modela pravilnika o načinu provođenja usmenog intervjua i bodovanja kandidata pri zapošljavanju u javnim službama, te afirmaciju odgovornosti, transparentnosti i integriteta općinskih i gradskih uprava u BiH, ističu u odboru.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti