Projekt LIR: Javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-food start-up)

Najčitanije

U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji primarno financira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je “Javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-food start-up)”.

Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica i registrirani obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac da podnesu prijavu za učešće u Start-up programu podrške poduzetništvu u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-Food Start-Up).

U okviru ovog javnog poziva, podnositeljima prijava će biti na raspolaganju sljedeći paket podrške:
1. Specijalistički višednevni trening program za poduzetnike;
2. Bespovratna financijska podrška za realizaciju najbolje ocijenjenih biznis planova;
3. Mentorska podrška i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Sve predložene poslovne ideje od strane fizičkih lica i djelatnosti obrta koji se prijavljuju na ovaj javni poziv moraju biti isključivo vezane za sektor poljoprivrede i proizvodnje hrane, odnosno djelatnosti koje dodaju novu vrijednost primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i postižu visok nivo finalizacije proizvoda.

Fizička lica i registrirani obrti koji ispunjavaju osnovne uvjete se pozivaju da dostave prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju koja je navedena u nastavku, najkasnije do 16.04.2018. godine do 17:00 sati.

Ovdje možete pogledati Javni poziv, smjernice za podnošenje prijave i prijavni obrazac

 

 

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti