Više

  Projekt mentalnog zdravlja u BiH

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske održan je sastanak kojem su bili nazočni predstavnici županijske Vlade na čelu sa predsjednikom Marijanom Klaićem i ministrima u Vladi (Damir Živković i Darko Kasap), predstavnici Vlade FBiH ( pomoćnik Federalnom ministra zdravstva dr. Goran Čerkez), predstavnica veleposlanstva Švicarske u BiH (Maja Zarić), Općine Orašje, zdravstvenih institucija (Dom zdravlja Orašje), te implementatori Projekta mentalnog zdravlja u BiH kojeg financira Vlada Švicarske. Zajednički je dana potpora realiziranju projektu Centra za zaštitu mentalnog zdravlja u Općini Orašje.

  –U Orašju smo imali vrlo uspješan sastanak o temama vezanim za  izgradnju Centra za zastitu mentalnog zdravlja u Orašju. Dogovorili smo dinamiku realizacije  programa. U Županiji Posavskoj smo u fazi završetka Centra za zastitu mentalnog zdravlja u Odžaku, a na sastanku u Orašju smo definirali sve rokove, načine i sve ono što će biti urađeno u narednom vremenu vezano i za projekt u Orašju. Očekujemo da ćemo u rujnu ove godine otvoriti Centar za mentalno zdravlje u Orašju, izjavio je nakon sastanka pomoćnik Federalnog ministra zdravstva prim. dr. Goran Čerkez.
  Vlada Švicarske se do sada potvrdila velikim prijateljem Posavine financirajući broje humanitarne projekte. Maja Zarić koordinatorica za oblasti zdravstva u Švicarskoj ambasadi BiH izrazila je zadovoljstvo suradnjom svih institucija kako bi došlo do realizacije projekta otvaranja Centra za mentalno zdravlje u Orašju. – Vlada Švicarske već 7 godina podržava reformu sustava mentalnog zdravlja u BiH. Nama je ova županija došla u središte interesa osobito nakon poplava 2014 godine, kada smo u suradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva kroz projekt kojeg financiramo, osigurali timove za psihosociološku  pomoć stanovništvu u poplavljenim regijama, što se potvrdilo kao velika potreba. Švicarska Vlada je spremna da donacijskim sredstvima podrži financiranje infrastrukture ovoga projekta ali i za edukaciju kadra, istaknula je Maja Zorić, Programme Officer veleposlanstva Švicarske u BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti