Više

  Projekt „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“

  Najčitanije

  U okviru projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“, organizirana je u Orašju 30.05. prva fokus grupa na temu „Unapređenje ponude radne snage u Posavini kroz unapređenje obrazovnih intervencija – izazovi i mogućnosti“. Sudjelovale su osobe iz poslovnog sektora, potencijalni poslodavci, predstavnici Službe za upošljavanje ŽP i općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac, te ministarstva gospodarstva Županije Posavske. U raspravi na navedenu temu članovi fokus grupe naveli su da je prisutan problem cijene rada, a jedna od mjera je da se poslodavce oslobodi dijela poreza kako bi mogli povećati plaće radnika. Također po ugledu na poticaje u poljoprivredi, kazali su da je potrebno dio novčanih poticaja usmjeriti i prema pojedinim zanimanjima kojih nedostaje na tržištu, te naglasili da bi se strukovne škole morale više bazirati na kvalitetnu praktičnu nastavu učenika.

  -Nama je jako bitno da i poduzetnici sudjeluju u prekvalifikacijama radnika za potrebe tržišta rada. Moramo zajednički stvarati ambijent da se ljudi ne plaše ostanka u Posavini i BiH, nego da mogu ostvariti dohodak za pristojan život u svom kraju, poručio je Darko Kasap ministar gospodarstva u Vladi ŽP.

  -Idućeg tjedna održat ćemo sličnu diskusiju s obrazovnim institucijama, budući da su škole vrlo značajni partneri u ovom projektu. Moramo sagledati njihove kapacitete, potencijale i nastavne planove kako bi skupa kreirali preporuke za upisne rokove, istaknula je Amra Jaganjac, projekt menadžer iz udruženja za razvoj Nerda.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti