Više

  Projekt „Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje“

  Najčitanije

  U sklopu projekta „Prevencija ovisnosti kod mladih-Klik za zdravlje“ Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II je nakon održanih radionica za učenika Srednje strukovne škole u Orašju, interaktivno predavanje održao i za roditelje. Tijekom radionice roditeljima je predstavljen sam rad i djelovanje Centra za mlade Ivan Pavao II. koji godišnje realizira 40 projekata i aktivnosti, nakon čega je predstavljen projekt „Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje“, te Offline kamp, kao završnice projekta.

  -Projekt je nastao prije 5 godina na osnovu jednog velikog istraživanja Nadbiskupijskog centra na uzorku od 3752 osobe gdje smo ispitivali stavove i potrebe mladih, gdje je 90% njih reklo da ima problem sa viškom slobodnog vremena. Na osnovu toga smo pokrenuli ovu temu „Prevencija ovisnosti kod mladih“, kazao je djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Josip Milanović. Tijekom radionica bilo je riječi o internetu kao sredstvu koje olakšava svakodnevnicu i štedi vrijeme, olakšava komunikaciju, daje informacije, pruža mogućnost stjecanja i usvajanja novih znanja, pruža lakši pristup sadržajima koji bi na druge načine bili teže dostupni i slično. No, internet ima i svojih negativnih strana koje prvenstveno proizilaze iz zlouporabe ili neznanja, roditelji su zato predložili posebne radionice na takve teme. Sudionicima je također predstavljen i Offline kamp tijekom kojeg će dio mladih koji za to pokažu interes imati priliku obogatiti dio svog ljetnog raspusta.

  -Ovim putem se zahvaljujemo i profesorici Jasni Ivić kao i upravi Srednje strukovne škole Orašje na pozivu za realiziranje ovih radionica, kazao je Milanović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti