Više

  Projekt „Svijetli, a ne šteti“ s ciljem uštede energije

  Najčitanije

  Budući da u ljudskoj populaciji svakodnevno raste svijest o našem najbližem globalnom okruženju, o tome koliko ono izravno utječe na čovječanstvo i koliki je ljudski utjecaj na to okruženje, Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske kroz projekt “Svjetli, a ne šteti” želi podignuti svijest o našem okruženju i ukazati na moguće narušavanje ravnoteže, posebice na prekomjerno trošenje električne energije. Žarulje s žarnom niti, klasične ili obične žarulje, energetski su daleko najlošiji oblik rasvjete jer od svoje ukupne energije za dobivanje svjetlosti potroše samo pet posto, a ostatak njihove energije pretvara se u toplinu.
  -Popularnom RGB rasvjetom, tehnologijom koja se koristi za stvaranje više kombinacija boja i mogućnosti regulacijom intenziteta, s ciljem uštede energije koja je već aktualna i odlikuje se nevjerojatno niskom potrošnjom koristeći znatno manje energije od tradicionalnih žarulja s žarnom niti, Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske osvjetlilo je više javnih zelenih površina i objekata na području Županije. To se odnosi i na zgradu Općine Domaljevac – Šamac, Dječji vrtić Domaljevac, gradske parkove u Gradu Orašju i Općini Odžak, dvorište Župne Crkve u Odžaku i dvorište kapele Svetog Marka Novo Selu, pojašnjava ministar prometa, veza i zaštite okoliša Pero Radić.
  Vrijeme je božićnih i novogodišnjih blagdana i mnoga domaćinstva, ulice i trgovi ukrašeni su i rasvjetnim žaruljama, koje upotpunjuju ugođaj. Već iduće godine više će se pozornosti posvetiti rasvjeti koja znatnije štedi električnu energiju na dobrobit svih, a posebice domaćinstava. Time će naše okruženje biti još bogatije, raskošnije i za sve ugodnije, izjavio je ministar Radić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti