Više

  Projekt UNDP-a i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP

  Najčitanije

  Odabrani su korisnici po osnovu “Javnog poziva za izražavanje interesa za potporu fizičkim osobama i obrtima s područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac za sudjelovanje u programu za razvoj poduzetništva u poljoprivredi i proizvodnji hrane (Agro-Food Startup)”. Izvršen je i proces vrednovanja, a kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske. Za projekt su zajednički osigurali bespovratna sredstava u vrijednosti od oko 85.000,00 KM odabranim korisnicima u sklopu čega će im biti pružena i besplatna mentorska potpora za vođenje biznisa tijekom 2019. godine.

  Sa aktivnostima na dodjeli bespovratnih sredstava u vidu proizvodne opreme i strojeva za pokretanje vlastitog biznisa započelo se koncem 2018.g., a nastavilo tijekom 2019. godine.
  -Do danas su proizvodnu opremu i strojeve za pokretanje vlastitog biznisa dobila 4 korisnika. Bespovratna sredstva u vidu proizvodne opreme i strojeva dodijeljena su Elviri Džafić iz Orašja za proizvodnju meda i pekmeza od šipka te Marku Maroševiću iz Tolise za projekt izgradnje krušne peći za proizvodnju kruha. U općini Odžak tri su korisnika projekta dobila opremu: Jasminka Brezonjić i Marko Bilušić za proizvodnju meda i Dijana Vranjić za proizvode od bundeve (ulje i bezgluteinsko brašno). Projektom su odobrena sredstva za još 4 korisnika kojima će u najskorije vrijeme biti doznačena oprema, a radi se o Željku Luciću iz Domaljevca (proizvodnja cvijeća), Josi Oršoliću iz Tolise (proizvodnja sojine sačme), Niki Mijiću iz Grebnica (za proizvodnju ulja od lješnjaka) i Perici Mijiću iz Grebnica (nabavka vodilice za sjeme bundeve), pojašnjava Nada Ević tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti