Više

  Projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem

  Najčitanije

  U Orašju je danas (08.06.) održana radionica na temu „ Rad Granične policije u zajednici“ koju organizira Granična policija u suradnji sa UNDP-om kroz „Projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem-CIAT“. Sudjelovali su ministri iz Vlade Županije Posavske, Nada Ćulap i Meho Delić, predstavnici Granične policije s Graničnog prijelaza Orašje kao i sa ostalih graničnih prijelaza u BiH, dužnosnici MUP-a ŽP kao i predstavnici općinske vlasti iz Orašja, te nevladinih organizacija. U dijelu radionice prof.dr.sc. Elmedin Muratbegović sa Fakulteta za krimininalistiku, krimologiju i sugurnosne studije Sveučilišta u Sarajevu održao je predavanje na temu „Osnovni principi rada granične policije u pograničnim lokalnim zajednicima u Bosni i Hercegovini“ u kojemu je predstavio analizu kriminaliteta za 6 općina koje su najviše pogođene ilegalnom trgovinom oružjem. Radionicu financira Vlada Savezne Republike Njemačke.

  -Orašje je jedna od šest općina koje su identificirane u BiH kao ranjive na problem ilegalne trgovine oružjem. Pripadnici Granične policije BiH, lokalne policije i lokalnih udruženja za cilj imaju da u budućnosti uspješnije razmjenjuju informacije i samim tim doprinesu našem cilju efikasnije borbe protiv nelegalne trgovine oružjem, izjavio je Bogdan Živaljević, voditelj projekta iz UNDP-a.

  – Izrazio bih zadovoljstvo što sudjelujem u ovom projektu koji je značajan za lokalnu zajednicu i u kojem sudjeluju predstavnici službi koje se nalaze na područji Posavine. Prijenos informacija je najznačajniji u rješavanju navedenog problema, te je ova radionica važna za koordinaciju između lokalnih službi koje bi uspješnije razmjenjivale informacije i pomogle u rješavanju problema ilegalne trgovine oružjem, istaknuo je Meho Delić, ministar unutarnjih poslova ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti