Više

  Projekt za raseljene u 18 bh općina među kojima su i tri općine ŽP

  Najčitanije

  Tri općine Županije Posavske uključene su u projekt stambenog zbrinjavanja u okviru kojeg će biti izgrađeno u 18 bh općina 255 stanova za raseljene osobe i izbjeglice, a projekt se provodi u okviru kapaciteta Regionalnog stambenog programa. Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić potpisao je u sjedištu ministarstva u Sarajevu sa načelnicima općina Sporazum o suradnji na provođenju Potprojekta BiH 6 unutar Državnog projekta stambenog zbrinjavanja.

  Općine uključene u potprojekt su Bosanska Krupa (12 stanova), Čapljina (30), Domaljevac-Šamac (9), Donji Vakuf (9), Gornji Vakuf-Uskoplje (9), Gračanica (12), Jajce (9), Kalesija (20), Kladanj (9), Ključ (9), Lukavac (9), Novi Travnik (12), Odžak (20), Orašje (25), Sapna (9), Vareš (9), Vogošća (27) i Zavidovići (16).

  Za ovaj, do sada najveći potprojekt, čiji su troškovi procijenjeni na ukupno 18,22 miliona eura, uz donaciju iz Fonda RSP u vrijednosti od 14,8 mil. eura, Bosna i Hercegovina je planirala vlastito sudjelovanje od 3,42 miliona eura.

  Ministar Ramić je kazao kako je RSP program, kojim se doprinosi izgradnji ne samo stambenih objekata, već i međusobnog povjerenja, regionalne stabilnosti i promoviranju mira.

  -Ocjenjujem ovaj projekt značajnim za raseljeničku populaciju. U Vladi Županije Posavske na tu sam temu razgovarao u Orašju sa ministrom za izbjeglice i raseljena lica RS-a Davorom Čordašem, i potvrdio potporu projektu, istaknuo je premijer Klaić.

  U okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH realizirat će se izgradnja 3 stambene zgrade na području Županije Posavske. Jedna stambena zgrada ponikla bi u općini Orašje za 25 obitelji sa ukupno 49 osoba, jedna zgrada bila bi izgrađena u općini Odžak za 21 obitelj gdje bi se smjestilo ukupno 43 osobe, te jedna stambena zgrada u općini Domaljevac-Šamac za 10 obitelji za smještaj 19 osoba. U konačnici kroz dio tog projekta stambenog zbrinjavanja bilo bi stambeno riješeno 56 obitelji u Županiji Posavskoj. Sve tri općine Županije Posavske prihvatile su projekt uz obavezu da u okviru njega osiguraju zemljište za izgradnju, te osiguraju infrastrukturu, navode iz uredu dopredsjednika RS-a Josipa Jerkovića.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti