Više

  Projekti razminiranja na području Županije Posavske

  Najčitanije

  Razminiranje na području Županije Posavske trenutno se provodi na području Grada Orašja i općine Odžak na ukupno 2.600.000 m2. Oružane snage Bosne i Hercegovine provode deminiranje minsko sumnjivih površina na području Grada Orašja, na površini 1.200.000 m2, a na području općine Odžak Federalna uprava civilne zaštite, na površini 1.400.000 m2. Županijska uprava civilne zaštite surađuje s deminerima na obadva područja.

  -Minsko sumnjivo područje Taleševićka na području Grada Orašja, između Vidovica, Kopanica i Jenjića na površini 1.200.000 m2 čiste od mina Oružane snage BiH. Započeli su s radovima u svibnju i planiraju završiti do kraja godine. Razminiranje se zbog konfiguracije terena najčešće obavlja strojno što pridonosi brzini radova. Na području općine Odžak, u MSP Novi Grad na površini 1.400.000 m2 radi Federalna uprava civilne zaštite i očekujemo završetak radova do kraja godine. Po završetku radova očišćena područja dati će se na raspolaganje lokalnim zajednicama.
  Na području Županije Posavske ukupno je 7 milijuna m2 minski sumnjivih površina, urađena su dva projekta za površine od 4 milijuna m2, a radovi bi trebali krenuti u narednom razdoblju, izjavio je Ilija Jezidžić, ravnatelj Županijske uprave civilne zaštite.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti