Više

  Promocija knjige „Selo Matići u Domovinskome ratu“

  Najčitanije

  Protekloga vikenda promovirana je knjiga „Selo Matići u Domovinskome ratu“, kao još jedan doprinos očuvanju uspomene, pijeteta i istine o Domovinskome ratu, prema herojskoj obrani Posavine i njenim poginulim braniteljima koji su živote dali za današnju slobodu. Promociju u mjesnom domu u Matićima pratio je među gostima i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  Knjiga je jedinstveni zbornik radova, bogata je informacijama, svjedočanstvima, povijesnim činjenicama i brojnim vrijednim fotografijama. O knjizi su govorili: doc.dr.sc. Anto Mikić, dr.sc. fra Luka Marković, mr.sc. fra Ivo Martinović, pjesnik Pejo Pejić i autor Joso Orkić. Autor Orkić zahvalio je svima koji su pomogli u pisanju i tiskanju knjige, a posebno autorima poglavlja koji su aktivno sudjelovali u njenom nastanku.

  -Dragocjena su iskustva koja usmeno podijelimo sa bližnjima, roditelji svojoj djeci, djedovi i bake svojim unučadima, ali s vremenom to nestane. Ono što je zapisano ostaje trajno i zato ova knjiga ima dragocjenu vrijednost, jer su u njoj zapisana iskustva onih koji su svjedočili o obrani sela Matići i Domovinskom ratu, istaknuo je uz ostalo fra Ivo Martinović. –U knjizi ima ponešto o počecima sela, budućnosti i strahovima za tu budućnost, ali ponajviše je u njoj pisano o Domovinskom ratu, jer govori o vremenu u kojemu je branjeno pravo na život i opstojnost na stoljetnim ognjištima, za što su žrtvovani mnogi mladi životi, kao cijena slobode koju danas baštinimo, rekao je recenzent Anto Mikić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti