Više

  Prva konstituirajuća sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić održao je danas (16.02.) 1. konstituirajuću sjednicu Vlade Županije Posavske.
  GRANT ZA BRANITELJE I STRADALNIKE DOMOVINSKOGA RATA
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu s pozicije Grant za branitelje i stradalnike Domovinskog rata. Iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu odobreno je izdvajanje sredstava s pozicije „Grant za branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 KM za: novčane pomoći za sufinanciranje liječenja, zdravstveno osiguranje, sufinanciranje troškova pri upisu na visokoobrazovne ustanove na području Županije Posavske, pomoć u slučaju smrti, egzistencijalne novčane naknade i jednokratne novčane pomoći. Vlada Županije Posavske usvojila je navedenu odluku kako bi se sredstva mogla postati operativna. Navedena sredstva biti će utrošena u skladu sa Programom utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2023. na poziciji Grant za branitelje i stradalnike Domovinskog rata, koji je Vlada usvojila, istaknuo je ministar Ilija Mišković.
  GRANT ZA SPORT
  Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2023. godinu na poziciji Grant za sport. Za realizaciju navedenog Programa u Proračunu Županije Posavske za 2023. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 420.000,00 KM. Sredstva su namijenjena za sufinanciranje aktivnosti sportskih i omladinskih klubova u ligaškim i turnirskim natjecanjima, sufinanciranje sportskih klubova/udruga osoba s invaliditetom kao i za međunarodne i tradicionalne sportske manifestacija te projekte i programe iz oblasti sporta od posebnog značaja za Županiju Posavsku.
  ZA UPOSLENIKE MUP-a UPLATA RAZLIKE DOPRINOSA
  Na zasjedanju je usvojena Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu za dospjele a neizmirene obveze prema uposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje 1999.-2003. godine. Ovom Odlukom iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu odobreno je izdvajanje sredstava za dospjele a neizmirene obveze prema uposlenicima MUP-a ŽP na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje na plaće isplaćene za razdoblje 1999.-2003. godine u ukupnom iznosu od 28.198,00 KM za pet uposlenika.
  POPIS SREDSTAVA, POTRAŽIVANJA, OBVEZA
  Vlada Županije Posavske usvojila je Zaključak o prihvaćanju Elaborata o popisu sredstava, potraživanja, obveza i sitnog inventara sa stanjem na dan 31.12.2022. godine kod korisnika Proračuna Županije Posavske. Rješenjem rukovoditelja proračunskih korisnika formirana su pojedinačna povjerenstva za popis stalnih sredstava, potraživanja, obveza i sitnog inventara kod svih proračunskih korisnika Županije Posavske koja su izvršila popis, usuglasila popisno stanje s analitičkom evidencijom stalnih sredstava, te isto usporedile sa financijskom evidencijom i tako usuglašene liste uz Zapisnik dostavile Središnjem povjerenstvu. Imenovano Središnje povjerenstvo je izvršilo usklađivanje knjigovodstvenog stanja sa stvarnim stanjem.
  POMOĆ UGROŽENOM STANOVNIŠTVU TURSKE I SIRIJE
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Vladi Županije Posavske u svrhu novčane pomoći ugroženom stanovništvu Turske i Sirije u ublažavanju posljedica razornih potresa u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM.
  -Na posljedice razornog potresa u Turskoj i Siriji nitko ne može ostati ravnodušan pa niti Vlada Županije Posavske koja je ovu donaciju usmjerila prema Crvenom križu BiH za te namjene, a vjerujemo da ćemo i na druge načine pomagati unesrećenom području, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić.

  Na kraju zasjedanja, predsjednik Vlade Đuro Topić, kratko je podsjetio članove Vlade na intenzivnu prošlotjednu aktivnost u znaku, uz ostalo, posjete Ministarstvu zdravstva RH vezano za nastavljanje pomoći u zbrinjavanju pacijenata sa područja tri posavske općine i posjeti Ministarstvu vanjskih poslova vezano za završne aktivnosti oko otvaranja Konzulata u Orašju, prema očekivanjima do kraja travnja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti