Više

  Radna posjeta Domu zdravlja Odžak

  Najčitanije

  Dana 22.04.2024. godine predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i ministar zdravstva i socijalne politike Županije Posavske Damir Živković su bili u radnoj posjeti Domu zdravlja Odžak.
  Svrha posjete je bila da se napravi uvid u projekte koji su realizirani u posljednjih godinu dana, a koji su financirani od strane Vlade Županije Posavske i Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske.
  Ravnatelj Doma zdravlja Odžak je naveo da su u posljednjih godinu dana nabavljena tri nova sanitetska vozila za potrebe pružanja hitne medicinske pomoći, a od koji su dva nabavljena uz sredstva osigurana od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Vlada Županije Posavske je osigurala sredstva za nabavku jednog sanitetskog vozila, za rekonstrukcija liftova u zgradi Doma zdravlja Odžak kao i na odjelu Županijske bolnice, za sanaciju štete na krovu zgrade Doma zdravlja Odžak kao i za obnovu sanitarnih čvorova. Također su obnovljene arhivske prostorije te je završeno i utopljavanje zgrade uz radove na fasadi, a sredstva za ove projekte su osigurali Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Općina Odžak.

  Predsjednik Vlade Županije Posavske je istaknuo da je u posljednjih godinu dana osigurano skoro 700.000,00 KM za projekte u Domu zdravlja Odžak, a od čega je preko 350.000,00 KM osigurano od strane Vlade Županije Posavske, što pokazuje čvrstu namjeru Vlade da u svakom dijelu Županije Posavske pruži potporu projektima zdravstvenih ustanova koji će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu svih stanovnika Županije Posavske.
  Ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković je naglasio da je zadovoljan urađenim projektima koji zasigurno doprinose povećanju kvalitete zdravstvene usluge te da je ministarstvo uvijek pružalo punu potporu u realizaciji ovih projekata, a da će se narednim aktivnostima nastojati pomoći u kadrovskom osnaživanju ustanove s obzirom da su infrastrukturni radovi u značajnoj mjeri završeni.
  Nakon završenog obilaska održan je sastanak u prostorijama Doma zdravlja Odžak na kojemu se razgovaralo o daljnjim koracima kojima će se unaprijediti zdravstveni sustav na području općine Odžak.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti