Više

  Rekonstrukcija i investicijsko održavanje regionalnih cesta u Županiji Posavskoj za 2022. g.

  Najčitanije

  U zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju danas (05.09.2022.) godine potpisani su Ugovori za radove na sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta na području Županije Posavske za 2022. godinu, u ukupnoj vrijednosti od 549.415,62 KM. Potpisivanju ugovora između Ministarstva prometa veza i zaštite okoliša Županije Posavske i odabranih ponuđača u postupcima predviđenim Zakonom o javnim nabavkama BiH, bio je nazočan i predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  Ugovore su potpisali ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Anes Osmanović, te predstavnici ponuđača: Džemal Kulović – Balegem d.o.o. Gradačac, Željko Krunić – Galax-niskogradnja d.d. Brčko, te Dejan Džijan – Dejokop d.o.o. Bok.
  Na temelju Plana i Programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta za 2022. godinu, Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske sukladno odredbama Zakona o javnim nabavkama u BiH, provelo je tri postupka javne nabavke za dodjelu ugovora na sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta. Nakon uspješno provedenog postupka, odabrani su izvođači radova s kojima su danas potpisani ugovori, i to:
  1. Ugovor o sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta u općini Odžak u iznosu od 222.066,00 KM s poduzećem Balegem d.o.o. Gradačac. Ovaj ugovor obuhvaća radove koji će biti izvođeni na regionalnoj cesti R 464-a Odžak – Donji Svilaj i R 464-b Novi Grad – Gornja Dubica;
  2. Ugovor o sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta u Gradu Orašju u iznosu od 245.453,13,00 KM s poduzećem Galax-niskogradnja d.d. Brčko. Ovaj ugovor obuhvaća radove koji će biti izvođeni na regionalnoj cesti R 463-b u naseljenom mjestu Tolisa i regionalnoj cesti R 463-a u naseljenom mjestu Oštra Luka;
  3. Ugovor o sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta u općini Domaljevac-Šamac u iznosu od 81.896,49 KM s poduzećem Dejokop d.o.o. Bok. Ovaj ugovor obuhvaća radove koji će biti izvođeni na regionalnoj cesti R 464-c dionica Brvnik.

  Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Županije Posavske za 2022. godinu na ekonomskom kodu 821600 – rekonstrukcija i investicijsko održavanje regionalnih cesta, a realizacija ovog projekta planirana je Planom i Programom izgradnje, održavanja i zaštite javnih cesta Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša ŽP za 2022.godinu.
  Realizacijom ovih projekata značajno će se poboljšati uvjeti za sigurno i nesmetano prometovanje svih sudionika u prometu, izjavio je ministar Osmanović, izvijestili su iz Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti