Više

  Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB Orašje

  Najčitanije

  U Orašju su danas (30.07.) uz Spomen obilježje poginulim braniteljima položili vijence i zapalili svijeće predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane HB Orašje predvođeni predsjednikom Ilijom Miškovićem. U ime Ministarstva branitelja u Vladi Županije Posavske bio je nazočan pomoćnik ministra Drago Kopić. Nakon polaganja vijenaca održan je 6. redovni izvještajno-izborni Sabor Udruge u kino dvorani u Orašju.
  Pozdravne poruke na Saboru su uputili pomoćnik ministra branitelja ŽP Drago Kopić. -Prije svega treba istaknuti da ne samo Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, nego i sve udruge proistekle iz Domovinskog rata imaju vrlo veliku važnost u očuvanja digniteta Domovinskog rata i samog statusa dostignutog statusa branitelja, naglasio je Kopić. U ime predsjednika UDiVDR-a HVO HB Nikice Tomića govorio je i i Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica udruga dragovoljaca i veterana HVO Županije Posavske.

  Ilija Mišković iz Matića, novi je stari predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB podružnice Orašje, a za dopredsjednike su izabrani Pavo Kosić iz Boka, Ivo Zlatarević iz Ugljare i Tomo Oršolić iz Tolise. Također su izabrani i novi članovi Predsjedništva, te Nadzorni odbor i Sud časti.
  -Dosta je urađeno, ali uvijek se može više. Najviše smo ponosni na svoj rad s izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branitelja u Vladi Županije Posavske gdje smo dogovorili u protekloj godini s Vladom i s Ministarstvom branitelja te uveli egzistencijalnu naknadu za sve branitelje mlađe od 57 godina. Mislim da smo jedina županija s hrvatskim predznakom koja je uvela sve branitelje u prava bez obzira na godine starosti, naglasio je stari/novi predsjednik Ilija Mišković.
  Sabor je jednoglasno usvojio sve zaključke. Među zaključcima je i pokretanje inicijative o imenovanju ulica, trgova, parkova po herojima iz Domovinskoga rata, postrojbama HVO-a svih razina, uvažavajući specifičnosti određenih naselja (mjesnih zajednica).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti