Više

  Sastanak Koordinacije ravnatelja FUP-a i ravnatelja županijskih MUP-ova

  Najčitanije

  Redoviti sastanak Koordinacije ravnatelja Federalne uprave policije i policijskih komesara/ravnatelja Uprava policija županijskih ministarstava unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine održan je u Orašju 20.2. i 21.02.2023. godine.
  Na održanom sastanku, a u skladu s utvrđenim dnevnim redom, prvog dana razmatrana je Informacija o stanju kriminaliteta – sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, kao i stanje sigurnosti na području Federacije Bosne i Hercegovine za siječanj 2023. godine, te dostignuti nivo rada policije u svim segmentima rada i druga aktualna pitanja u vezi s radom i djelovanjem policijskih struktura u Federaciji Bosne i Hercegovine.

  Drugog dana sastanka, kojem su nazočlili članovi Povjerenstva za izradu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj odori i Tehničkih karakteristika jedinstvene policijske odore u Federaciji Bosne i Hercegovine, upoznali su nazočne o svim aktivnostima koje su u prethodnom periodu poduzeli, s ciljem sačinjavanja pozitivno-pravnih propisa vezanih za segmente izrade jedinstvene policijske odore.

  Na ovom dvodnevnom sastanku sudjelovali su i predstavnici Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini / Specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, gospođa Dijana Stevanović, koja je nazočne upoznala o Zaključcima sa sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i sigurnost EU – BiH Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao i o ključnom prioritetu 12 – koji obuhvaća osiguravanje slobode izražavanja medija i zaštitu novinara, naročito kroz osiguravanje odgovarajućeg sudskog praćenja slučajeva prijetnji i nasilja protiv novinara i medijskih uposlenika, s ciljem uspostavljanja evidencija u nadležnim policijskim tijelima, izvijestio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti