Više

  Sastanak predsjednika Vlade ŽP Topića i državne ministrice Baden-Wurttemberga Schopper

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić u Sarajevu je bio nazočan na nekoliko sastanaka vezanih za suradnju u okviru Programa Dunavske strategije. Radi se o mogućnosti koju ima BiH da se za nekoliko srednjih škola omogući stjecanje iskustava iz Njemačke vezano za uvođenje dualnog strukovnog obrazovanja. Svečanom potpisivanju ugovora nazočila je Theresa Schopper, državna ministrica pokrajine Baden-Wurttemberga kao i Wolfgang Schuster voditelj Europske zaklade za obrazovanje kao nositelj ovoga programa.

  -Projekt „Vet School Partnership Network“ jača kapacitete u stručnom obrazovanju i osposobljavanju u BiH. Tri strukovne škole iz pokrajine Baden-Wurttemberg zajedno sa partnerima za obuku, podržat će škole partnera da bi ojačao njihov program obuke za bolje usklađivanje sa potrebama tržišta rada. Službeno su odabrane tri strukovne škole iz Federacije BiH i tri strukovne škole iz Njemačke. Strukovna škola iz Orašja je potpisnik sporazuma o suradnji sa školom „Robert – Bosch“ iz Ulma. Definiran je program suradnje koji uključuje uzajamne posjete, a sve sa željom da se od iduće školske godine uspostavi dualno strukovno obrazovanje u školama u Županiji Posavskoj, kako u Orašju tako i u Odžaku, izjavio je predsjednik Vlade Topić po povratku u Orašje.

  Nakon protokola potpisivanja ugovora predsjednik Vlade Topić održao je sastanak sa ministricom Schopper te je upoznao sa stanjem u Županiji Posavskoj, aktualnim problemima i projektima i interesu Županije Posavske da bude aktivan sudionik Dunavske strategije koja se izravno financira iz sredstava EU.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti