Više

  Sastanak s poljoprivrednim proizvođačima

  Najčitanije

  U organizaciji Gospodarske komore Županije Posavske i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske u dvorani hotela Derby u Orašju održan je sastanak s poljoprivrednim proizvođačima koji imaju registriran obrt ili poduzeće, kao i onima koji pretendiraju tome. Nazočni su bili predsjednik Gospodarske komore Županije Posavske Zvonko Mišković, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP Mato Brkić sa suradnicima, direktor Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske Franc Kljajić i predstavnik UNDP-a Sarajevo Ismar Ćeremida.

  Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iznijeli su kratak osvrt na implementaciju federalnih i županijskih novčanih potpora, ukupne iznose novčanih sredstava koji su kroz ove programe realizirani tijekom prethodne 2018. i tekuće 2019. godine, te iznose sredstava koji se planiraju za 2020. godinu. Također, upućene su i određene sugestije i savjeti za prevladavanje pojedinih administrativnih i drugih uvjeta i ograničenja u ostvarivanju prava na pojedine vrste potpore, te važnost razmjene informacija između svih aktera.

  Direktor Ureda za razvoj i europske integracije Županije Posavske Franc Kljajić, i predstavnik UNDP-a Sarajevo Ismar Ćeremida, osvrnuli su se kratko na implementaciju ranijih projekata iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje hrane i ruralnog razvoja, kao i na prepreke na koje su nailazili sami proizvođači pri ostvarivanju prava na pojedine mjere potpore poljoprivrednim gospodarstvima. Predstavnik UNDP-a Sarajevo Ismar Ćeremida posebno je naglasio važnost da poljoprivredni proizvođači trebaju imati jasnu viziju i plan razvoja svog poljoprivrednog gospodarstva što bi im olakšalo izradu samih poslovnih planova i ostvarivanje potpore za implementaciju istih, posebno potpore koja se dodjeljuje u okviru projekata koje financira Europska unija u okviru instrumenata za pretpristupnu pomoć. Također, informirao je proizvođače i o projektima čija se implementacija očekuje u 2020. godini.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti