Više

  Sastanak sa poljoprivrednim prizvođačima

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske je održan sastanak poljoprivrednih proizvođača sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Matom Brkićem. Sastanku je prisustvovao, uz ostale, i  predsjednik  Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  -Dnevni red se sastojao od tri točke. Prva je rješavanje isplata poticaja za 2014.godinu, onih 50% što je ostalo neisplaćeno za proizvodnje koje su bile pogođene poplavom. Druga točka je bila prilagođavanje naših poljoprivrednih proizvođača novom pravilniku i ograničenju od 6000,00 KM potpora za fizičke osobe, te otvaranje obrta. I treća točka je bila razno gdje su poljoprivredni proizvođači iznosili svoje zahtjeve za potpore što se tiče županijske razine za 2017.godinu. Mi ovim putem zamoljavamo Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da izvrši isplatu duga poljoprivrednim proizvođačima, a ako se dug ne isplati i ako dođe do tih prosvjeda, koje su poljoprivredni proizvođači najavili za 30.08.2016.godine, to će paralizirati život na prostoru Županije Posavske, izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić.

  -Ovaj sastanak nam je dobro došao da izložimo naše probleme. Složili smo se, ako ne isplate poticaje za 2014.godinu, da ćemo blokirati granični prijelaz 30.08.2016.godine, rekao je predsjednik  Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača Županije Posavske Vidan Grgić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti