Više

  Sastanak Seljačkog saveza Federacije BiH

  Najčitanije

  ORAŠJE – U dvorani za sjednice Vlade Županije Posavske 09.07.2015.godine je održan sastanak koordinacije poljoprivrednih udruženja Federacije Bosne i Hercegovine na kojem su prisustvovali i predstavnici Seljačkog saveza Federacije BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP Mato Brkić.
  Ako do 21. srpnja ne budu isplaćeni poticaji iz 2014. i zaostaci iz 2012.g. Savez udruga poljoprivrednih proizvođača ŽP izaći će na blokadu cesta u Županiji Posavskoj i graničnog prijelaza Orašje. Zaključak je to sa sastanka predstavnika Seljačkog saveza F BiH, a prosvjede će podržati i drugi županijski savezi organizirani u okviru Federalnog seljačkog saveza. Pored ovog zaključka, poljoprivrednici traže hitno donošenje izmjena i dopuna objavljenog Federalnog programa za poticaje, u kojem ne prihvaćaju dug iz prethodnih godina jer su, ističu, sredstva planirana tim programom za tekuću godinu i treba ih isključivo namijeniti za poticaje u ovoj godini.
  -Poljoprivrednici će tražiti razgovor s Federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ministricom financija i premijerom F BiH na kojem će zahtijevati tematsku sjednicu Vlade Federacije BiH na kojoj bi se donijela odluka o prihvaćanju ukupnog duga napravljenog u prethodnom mandatu i izmjene i dopune ovog programa, istaknuo je predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka FBiH Mehmed Nikšić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti