Više

  Sastanak u uredu predsjednika Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić danas (6.10.) u Vladi ŽP u Orašju je održao sastanak s predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, direktorom Željkom Obradovićem i pomoćnikom direktora Seadom Hodžićem. Sastanku su nazočili i ministri u Vladi Županije Posavske Pero Radić i Mato Brkić.

  Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Obradović na sastanku je upoznao o tijeku projekata koji rade u suradnji s tri općine Županije Posavske vezane za harmonizaciju katastra i zemljišnih knjiga, uspostavi adresnih registara i uspostavi registra podzemnih instalacija.

  Razgovarano je također o projektima komasacije koji su ranije započeli na područjima općina Orašje i Odžak, te mogućnostima da se isti procesi dalje nastave sukladno Zakonu o komasaciji Federacije BiH.

  Očekuje se pomoć od Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u nastavku implementacije projekta uspostave cestovne i kanalske infrastrukture u zoni komasiranog zemljišta na područja općine Orašje (Vidovice i Kopanice) i na području općine Odžak (Novi Grad i Dubica).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti