Više

  Sastanak u Vladi ŽP sa upravom Filozofskog fakulteta nakon svečane promocije diplomanata

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je danas (29.11.) u zgradi Vlade u Orašju održao sastanak s upravom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, novoimenovanim vršiteljem dužnosti dekana Filozofskog fakulteta u Mostaru doc. dr. Draženom Barbarićem, prodekanicom za nastavu prof. Senkom Marinčić i prodekanom za znanost prof. Markom Odakom. Sastanku je nazočila i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić.
  Sastanak u Vladi Županije Posavske upriličen je nakon svečane promocije dodjele diploma studentima koji su završili studij Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u dislociranom Centru studiranja u Orašju. U izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić istaknuo je važnost suradnje sa Sveučilištem Mostar, te značaj mogućnosti studiranja i na Filozofskom fakultetu u dislociranom Centru studiranja u Orašju.-Vlada ŽP je i suosnivač Sveučilišta, ali i kroz sufinanciranje studijskih programa daje svoj doprinos interesu da ovaj fakultet, kao i ostali koji djeluju pri dislociranom Centru studiranja u Orašju, budu aktivni i šire lepezu studijskih programa. Svjesni smo također činjenice smanjenog broja studenata u cijeloj BiH, što je nažalost i prisutno i ovdje. Razgovarali smo stoga i na ovu temu o pronalaženju adekvatnih modela kako bi i kroz cjeloživotno učenje, te kroz nove studijske programe u budućnosti bili što aktivniji, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić.

  U amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju tijekom promocije obavljen je svečani čin prisege i uručenje 24 diplome koje su dobili 15 prvostupnika i devet magistara struke. Diplome je uručio dekan Barbarić, a u ime studenata zahvalila se Jana Lucić. Prigodne je riječi tom prigodom uputila ministrica Andrić koja je uz ostalo poručila: Zahvaljujući vašem zalaganju i predanosti, strpljenju i angažiranosti vaših profesora, nesebičnom odricanju vaših roditelja, stigli ste do zacrtanog cilja. Svi nazočni ovoj svečanosti dio smo mozaika vašeg uspjeha, svatko na svoj način. Ipak, usuđujem se kazati da ponosnijih na uspjeh koji ste ostvarili, od vaših roditelja zasigurno nema! Dragi slavljenici, odabrali ste prekrasan poziv! Živimo u vremenu međusobnog otuđenja, sve manje suosjećamo s tuđim patnjama, čini se da počesto mislimo samo na sebe i svoje najmilije. Od vas očekujemo da stručno i ljudski pomognete onima koji su u potrebi. To je zahtjevan i odgovoran zadatak, ali uvjerena sam da ćete u tome uspjeti, jer prvi cilj ste već ostvarili. Pred vama su veliki stručni izazovi i očekivanja, osobna, roditeljska, prijateljska i zajednice u kojoj živite i sredine u kojoj ćete, nadam se, uskoro raditi. Čestitam Vam na postignutom uspjehu i želim da ovaj dan zauvijek zbog sebe i svojih roditelja, rodbine i prijatelja pamtite kao poseban i neponovljiv, kazala je ministrica Ana Andrić.

  U izjavi za medije nakon svečane promocije Dražen Barbarić v.d. dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru naglasio je odličnu suradnju fakulteta sa županijskim vlastima te da mladi koji studiraju u dislociranom Centru studiranja u Orašju pri Sveučilištu Mostar dobivaju jednaku priliku za stjecanje i znanja i kompetencija koje dobivaju i studenti koji studiraju u Mostaru.-Mi izvodimo naš program na način da profesori, što iz Republike Hrvatske, a što iz Mostara, dolaze i odrađuju predavanja u Orašju istog studijskog programa. Kvaliteta je praktički na istoj razini, kompetencije znanja, diplome su potpuno ekvivalentne odnosno potpuno u ravnopravnosti tako da se može na neki način smatrati da je dislocirani studij zapravo sastavni dio mostarskog Filozofskog fakulteta, kazao je prof. Barbarić ističući da je čin hrabrosti sama odluka studiranja u ovim teškim i nezgodnim vremenima te da svoja znanja i kompetencije usmjere kao profesionalci u socijalnom radu i na dobrobit cjelokupne zajednice.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti