Više

  Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas u Županiji Posavskoj (Domaljevac)

  Najčitanije

  Šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, danas (27.05.) posjetit će općinu Domaljevac-Šamac kako bi se upoznali sa rezultatima potpore koju su Europska unija i UNDP osigurali u oporavku od poplava iz 2014. godine.

  Planirana posjeta visokih dužnosnika okupit će u Domaljevcu, sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske i dužnosnike županijskih i općinskih razina vlasti, kao i predstavnike institucija. Tijekom posjete planiran je obilazak vodocrpilišta u Domaljevcu te obnovljenih objekata Doma zdravlja i Dječjeg vrtića, a potom otvaranje trga Europske unije kojom se ta općina željela na poseban način zahvaliti za pruženu potporu.

  -Općina Domaljevac-Šamac, kao jedna od lokacija pogođenih poplavama 2014. godine, sudjeluje u projektu izgradnje arteškog bunara koji će osigurati pitku vodu za jedan dio općine. Europska unija u sklopu projekta Lokalni integrirani razvoj, financirala je izgradnju bunara, a nakon poplava 2014. godine, pomogla je obnovu Doma zdravlja, Centra za zdravo starenje i Dječjeg vrtića u općini te realizirala mnoge druge projekte programom oporavka od poplava, stoga je Općinsko vijeće Domaljevac – Šamac odlučilo imenovati Trg Europske unije kao znak zahvalnosti stanovnika te posavske općine narodima Europske unije na pruženoj pomoći, priopćili su iz poglavarstva općine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti