Više

  Šef Misije OSCE-a u BiH, veleposlanik Brian Aggeler posjetio Županiju Posavsku

  Najčitanije

  Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Brian Aggeler danas (08.11.) prvi puta je boravio u jednodnevnoj radnoj posjeti Županiji Posavskoj, gdje se sastao u Orašju i Domaljevcu sa županijskim predstavnicima.
  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić primio je šefa Misije OSCE-a u BiH Briana Aggelera u sjedištu izvršne vlasti Županije Posavske, Vladi ŽP u Orašju. Sastanku su nazočili šef Terenskog ureda Tuzla Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Damir Gnjidić, službenica za pitanja građana Misije OSCE-a BiH u Tuzli Milana Memić i dopredsjednik Vlade Županije Posavske i ministar pravosuđa i uprave Mirsad Ahmetović.
  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je u izjavi za medije uz ostalo kazao:
  -Počašćeni smo posjetom njegove ekselencije veleposlanika OSCE-a u BiH. Imamo priliku zahvaliti se na podršci OSCE-a, prvenstveno preko njihovog ureda u Tuzli. U svim našim procesima idemo u smjeru jačanja ljudskih prava na području Županije Posavske i uspostavi institucionalne borbe protiv korupcije, gender procesa i niz drugih projekata u kojima se nadamo i dalje partnerskom odnosu i podršci. Cilj nam da u Županiji Posavskoj početkom iduće godine uspostaviti Ured za borbu protiv korupcije, kao nastavak svih naših već provedenih aktivnosti. Time ćemo napraviti pomak u ostvarivanju ljudskih prava na području Županije Posavske na višu razinu. Upoznali smo veleposlanika sa aktualnim temama, problemima i projektima u Županiji Posavskoj, prvenstveno u dijelu jačanja sustava zaštite i spašavanja, problemima nedovršenih procesa deminiranja i uspostave održivog zdravstvenog sustava te niz drugih tema koje su specifične za Županiju Posavsku i u kojima očekujemo podršku kod institucija koje se tim bave, izjavio je predsjednik Topić.

  Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Brian Aggeler je u Orašju izjavio:-Ovo je moja prva posjeta Posavskom kantonu, gdje sam zaista bio impresioniran tokom sastanka i svim temama na kojima premijer radi u korist svih žitelja ovog kantona. Mi dugi niz godina surađujemo sa institucijama ovog kantona u velikom broju aktivnosti koje su nam zajedničke, a tu bih prije svega istaknuo borbu protiv korupcije i aktivnosti u smjeru rodne ravnopravnosti. Veliko mi je zadovoljstvo bilo čuti od premijera iz prve ruke informacije o svim izazovima sa kojima se suočava u svom radu, a gdje bi mi mogli biti od pomoći kroz zajedničku suradnju, izjavio je veleposlanik Aggeler.

  Veleposlanik Aggeler se sastao sa predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem u sjedištu zakonodavne vlasti ŽP u Domaljevcu, gdje su održali i radni sastanak.
  Završnica radnog posjeta veleposlanika Aggelera bila je u znaku primopredaje informatičke opreme za dvije škole tijekom sastanka sa ministricom Anom Andrić i suradnicima.
  -Posavski je kanton poduzeo značajne aktivnosti u domenu inkluzivnog obrazovanja. Danas nam je čast predati 4 notebooka računara Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta. Ova primopredaja odražava našu čvrstu posvećenost pružanju podrške obrazovnim vlastima i školama u njihovim stalnim nastojanjima. Imamo veliko povjerenje da će IT oprema nastaviti da služi studentima i doprinositi postizanju boljih ishoda učenja. Misija OSCE-a u BiH ostaje posvećena podršci obrazovnim vlastima širom BiH, težeći inkluzivnom i visokokvalitetnom obrazovanju za svako dijete, kazao je veleposlanik Aggeler.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti