Više

  Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica UN-a posjetila Županiju Posavsku

  Najčitanije

  Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica UN-a  i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda  (UNDP)  sa suradnicima posjetila je jučer (16.02) u poslijepodnevnim satima Županiju Posavsku. U izaslanstvu uz ostale je bio Edis Arifagić (UNDP). Sastanak je održan u Vladi Županije Posavske. Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić goste je pozdravio i zahvalio na potpori koju su dali kroz brojne projekte. Informirao ih je o najznačajnijim projektima koji se rade na području tri posavske općine, te županijskim prioritetima. U ime domaćina u razgovorima su sudjelovali ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić i Franc Klaić, direktor  Ureda za razvoj Županije Posavske.

  -Čast nam je i veliko zadovoljstvo što je ovo područje i Vladu Županije Posavske posjetila rezidentna koordinatorica UN-a, gospođa Sinanoglu. Njena je namjera da na terenu vidi u kakvom je stanju prostor Županije Posavske nakon poplava iz 2014.godine, budući su kroz protekle dvije godine u Županiji Posavskoj implementirana značajna sredstva. Nakon ovoga sastanka obići ćemo dva objekta, jedan je završen a radi se o projektu crpne stanice gradske kanalizacije, a drugi još u izgradnji a to je sportska dvorana u Orašju pored srednje škole. Na sastanku smo analizirali što je do sada urađeno, kakva su naša iskustva kada je u pitanju suradnja sa UNDP-om. Još jednom smo se zahvalili u ime Vlade Županije Posavske na svim programima i projektima koji su ovdje implementirani a radi se o sanaciji stambenih, gospodarskih, javnih objekata, pa preko potpore u poljoprivredi da se revitalizira i dovede najmanje na razini koja je bila prije poplave, te ostalim projektima, kazao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić nakon sastanka u Vladi Županije Posavske u Orašju.

  Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda (UN) i rezidentna predstavnica Razvojnog programa UN-a (UNDP) u Bosni i Hercegovini u izjavi za javnost je kazala:                                                                                                                                           -Upravo smo imali  jedan veoma produktivan sastanak sa premijerom i njegovim timom gdje smo razgovarali o našim prethodnim projektima na kojima smo surađivali, a također i o mogućnostima za daljnju suradnju. Sa nama su neovisni evaluatori jer je u tijeku neovisna evaluacija onoga što razvojni program UN-a radi ovdje u Bosni i Hercegovini. Fokus našeg razgovora je bio na onome što je do sada urađeno na sanaciji šteta, osobito od poplava koje su pogodile ovo područje 2014.godine. Također, razgovarali smo o mogućnostima za buduću suradnju. Županija Posavska je odabrana kao predstavnik, odnosno kao primjer onoga što je do sada urađeno, i što želimo uraditi kako bi neovisni evaluatori vidjeli i na osnovu toga donijeli svoju procjenu o tome što je razvojni program UN-a radio ovdje, naravno u suradnji sa lokalnim vlastima. Također smo razgovarali o tome da se pospješi energetska efikasnost na nivou kantona kad se odnosi naravno na izgradnju i rekonstrukciju objekata, također da se smanji emisija štetnih plinova i da se izgradnju otpornosti na eventualne buduće prirodne nesreće. Još jednom smo podvukli i naglasili i našu veoma dobru suradnju koju imamo sa cijelim kabinetom premijera i sa svim njegovim suradnicima , kao i cijelim kantonom.
  Nakon sastanka premijer Klaić je sa gostima obišao Sportsku dvoranu i Crpnu stanicu gradske kanalizacije u Orašju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti