Više

  Sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  ORAŠJE – Uz predsjedanje Marijana Klaića jučer ( 03.07.) je u sjedištu Vlade u Orašju održana sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj su prihvaćene Odluke koje se tiču uređenja kanalske mreže čime će se izravno povećati obim poljoprivredne proizvodnje, te Odluke kojima je Vlada Županije Posavske dala suglasnost za radove u školama, kako bi se ljetni raspust bez nastave iskoristio za te poslove.
  Vlada Županije Posavske prihvatila je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na čišćenju i uređenju kanala „Strušci-Rit“, čime će biti okončan posao u dužini od 5 km.

  Vlada Županije Posavske prihvatila je i Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji korita rijeke Tolise-Glavni recipijent od km 4+831,00 do km 6+239,00 i zamjena cijevnog propusta na stacionaži 1+336,00, čime će se okončati rekonstrukcija korita rijeke Tolise u dužini od oko 14 km.

  Vlada Županije Posavske prihvatila je i Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na izgradnji kanala „Bokovi“ od km 0+000,00 do km 0+865,00 u Domaljevcu čime će se omogućiti iscjeđivanje oko 400 ha poljoprivrednog zemljišta.

  Vlada Županije Posavske prihvatila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava iz Grantova za šumarstvo utvrđenog Proračunom županije Posavske za 2015.g. Prihvaćenom Odlukom odobreno je izdvajanje sredstava Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 100.000,00 KM, za realizaciju projekata iz oblasti šumarstva.
  Prihvaćena je Odluka o izmjenama Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom ŽP za 2015.g.s pozicije“Grantovi za branitelje i stradalnike Domovinskoga rata“ te Odluka o izmjeni Odluke o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2015.g. s pozicije „Grantovi za branitelje i stradalnike Domovinskoga rata“. Predviđena proračunska sredstva nisu dostatna za realiziranje svih zahtjeva kada je u pitanju pozicije za pravne osobe, rečeno je u pojašnjenju Odluke.

  Vlada Županije Posavske je dala suglasnost Osnovnim školama u Vidovicama, Orašju i Domaljevcu za provođenje postupaka javne nabave za radove u tim školama (radovi na povećanju energetske učinkovitosti, obnova učionica, zamjena stolarije, oprema za kabinete… ).

  Prihvaćena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015.g. za sve tri općine Županije Posavske na ime sufinanciranja prijevoza učenika za travanj mjesec školske 2014/2015.g. (Općini Domaljevac-Šamac 4.815,00 KM, Općini Odžak 17.928,00 KM, Općini Orašje 7.585,00 KM).

  Vlada Županije Posavske prihvatila je Odluku kojom je utvrđena vrijednost boda zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za sklapanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj za 2015.g.

  Odlukom je Vlada Županije Posavske odobrila izdvajanje sredstava iz Proračuna ŽP za 2015.g. na ime realizacije kulturno športskih programa i aktivnosti u ukupnom iznosu od 6.300,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti