Više

  Sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Na 41. zasjedanju Vlade Županije Posavske koja je održana uz predsjedanje Marijana Klaića, predsjednika Vlade ŽP, donesena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2016.g. Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Programom utroška sredstava iz Grantova za vodoprivredu utvrđenog Proračunom Županije Posavske za 2016. g. utvrđeno je da će se sredstva u visini od 400.000,00 KM utrošiti za realizaciju projekata iz oblasti vodoprivrede. Na ovom portalu (u vijesti od 25.07. sa zasjedanja Vlade ŽP) naveli smo projekte koji se planiraju realizirati iz tih sredstava.

  Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o odobravanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2016.g. Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša u iznosu od 200,000,00 KM. Radi se o sufinanciranju projekata cestovne infrastrukture na područjima općina Orašje i Odžak, koji su već odobreni od federalne razine vlasti (Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe koje je odobrilo 100.000,00 KM i Ministarstvo prostornog uređenja odobrilo 100.000 KM).

  Iz Proračuna Županije Posavske za 2016.g. odobreno je izdvajanje sredstava Vladi Županije Posavske u iznosu od 4.000,00 KM, na ime JP “Komunalac“ Odžak u svrhu subvencioniranja troškova opskrbe domaćinstava pitkom vodom, a na temelju Sporazuma o subvencioniranju troškova opskrbe domaćinstava pitkom vodom sklopljenog između Vlade ŽP i JP“ Komunalac“ Odžak.

  Vlada Županije Posavske donijela je Odluku o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2016.g. (Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa). Odlukom se odobrava unos sredstava u Proračun Županije Posavske za 2016.g. u iznosu od 15.075,00 KM, temeljem Ugovora o financiranju projekata iz oblasti poboljšanja sigurnosti školskih sportskih dvorana i otvorenih igrališta. Sredstva će biti usmjerena, rečeno je u pojašnjenju, za četiri škole i to za osiguranje nabavke sigurnosnih golova.

  Vlada Županije Posavske donijela je uz ostale odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2016.g. na ime realizacije kulturno-športskih programa i aktivnosti ( osam subjekata u ukupnom iznosu od 7.300,00 KM).

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti