Više

  Škole ŽP u projektu izrade zaštitnih vizira

  Najčitanije

  Škole, iz sve tri općine Županije Posavske, uključile su se u hvale vrijedan projekt izrade plastičnih zaštitnih vizira za naše zdravstvene ustanove, a i za ostale ustanove i institucije, kojima će to biti potrebno i čiji djelatnici imaju izravan kontakt s ljudima, a sve u cilju smanjivanja mogućnosti zaraze korona virusom. Tehničke mogućnosti za izradu plastičnih zaštitnih vizira, naše škole su dobile koristeći opremu i materijal u STEM učionicama opremljenim u sklopu UNDP projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)“.

  Srednja strukovna škola Orašje u Orašju, koristeći svoja dva 3 D pisača i dva pisača koja je dobila na uporabu od Osnovne škole Orašje u Orašju, krenula je u izradu dogovorenih 150 komada zaštitnih vizira za potrebe Županijske bolnice i Doma zdravlja Orašje. Zaštitni viziri, koje škola proizvodi su po originalnom projektu jedne češke tvrtke čiji su viziri prošli test češkog ministarstva zdravstva i zadovoljavaju sve potrebe zaštite od korona virusa. Profesorima pomažu i dva vanjska suradnika Josip Porobić i Zvonimir Ivanović, koji su na svom 3 D pisaču napravili i donirali 10 zaštitnih vizira.

  Osnovna škola Braće Radića u Domaljevcu, u dogovoru s općinskim načelnikom i ravnateljem Doma zdravlja u Domaljevcu, u svom informatičkom kabinetu, također izrađuje zaštitne vizire za potrebe medicinskog osoblja Doma zdravlja Domaljevac. Načelnik Općine najavio je i podršku u nabavci materijala za izradu zaštitnih vizira, a u ovoj školi su izrađene i zaštitne maske za potrebe svojih djelatnika.

  I Osnovna škola Vladimira Nazora u Odžaku, u svojoj STEM učionici počela je s izradom zaštitnih plastičnih vizira. Već su ih izradili deset komada i darovat će ih medicinskom osoblju Domu zdravlja Odžak, a planiraju i daljnju suradnju prilagođenu potrebama navedenog doma zdravlja. Učenici trećeg razreda tekstilni tehničari-dizajneri odjeće Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku, kroz svoju praktičnu nastavu, dizajniraju i šiju platnene maskice za svoje potrebe.

  Da bi se jedan zaštitni vizir izradio, između ostalog, potrebna su skoro tri sata rada 3D pisača/printera, izvijetili su iz Ministrarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti